Luc Penning

Specialisatie:

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Sportfysiotherapie
  • Dry Needling therapie

Luc Penning is sinds 2005 werkzaam in de Stevenshof. In 2004 heeft hij de opleiding fysiotherapie afgerond en is hetzelfde jaar de professional master opleiding voor manuele therapie gestart in Amersfoort (SOMT), welke hij in 2008 heeft afgerond.
In november 2014 is Luc gestart met de opleiding voor sportfysiotherapie bij Avans+ in Papendal en heeft deze met succes afgerond.

Luc heeft onder andere cursussen gedaan in het behandelen van de fascia
en triggerpoints middels Dry Needling, active-release technieken en fascia manipulatie middels IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization).

Hij vindt het leuk om op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten. Waar iemand pijn heeft is vaak het gevolg van niet goed bewegende gewrichten of spieren elders in de bewegingsketen. Zo spelen de lage rug en bekken vaak een belangrijke rol bij heup- en knieklachten, net als de nek en bovenrug bij schouder- en elleboogklachten.

Luc sport zelf erg graag en heeft hierdoor veel affiniteit met het (sport)revalidatie traject wat bij de meeste sport- en langdurige klachten ook nodig is.

Luc is werkzaam in de praktijk op alle dagen behalve op dinsdag.