Luc Penning

Specialisatie:

  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Sportfysiotherapie
  • Dry Needling therapie

Luc Penning is sinds 2005 werkzaam in de Stevenshof. In 2004 heeft hij de opleiding fysiotherapie afgerond en is hetzelfde jaar de professional master opleiding voor manuele therapie gestart in Amersfoort (SOMT), welke hij in 2008 heeft afgerond.
In november 2014 is Luc gestart met de opleiding voor sportfysiotherapie bij Avans+ in Papendal en heeft deze in 2017 met succes afgerond.

Luc heeft onder andere cursussen gedaan in het behandelen van de fascia
en triggerpoints middels Dry Needling, active-release technieken en fascia manipulatie middels IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization).

“Lichamelijke (pijn)klachten en/of niet goed kunnen bewegen kan erg vervelend zijn. Bij de behandeling kijk ik vooral (samen met jou) naar de totale balans op fysiek en mentaal niveau, waarbij de behandeling gericht wordt om deze balans zoveel mogelijk te optimaliseren.
Dit balanceren gebeurt met adviezen en gerichte oefeningen voor het optimaliseren van beweeglijkheid, stabiliteit en kracht. Middels het stukje manuele therapie op spier(fascia) en gewrichtsniveau geef ik ondersteuning om het lichaam weer sneller in balans te krijgen.”

Luc sport zelf erg graag (crossfit, basketbal, hardlopen en mountainbiken) en heeft hierdoor veel affiniteit met het (sport)revalidatie traject wat bij de meeste sport- en langdurige klachten ook nodig is.

Luc is werkzaam in de praktijk op alle dagen behalve op dinsdag.