Vergoeding en Tarieven

Fysiotherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering volledig vergoed. U betaalt hierover geen eigen risico.

Indien u geen aanvullende verzekering heeft kunt u de behandeling per consult achteraf contant of per pin betalen.

Voor kinderfysiotherapie geldt: de eerste 18 behandelingen per indicatie per jaar, de rest uit de aanvullende verzekering.

De vergoeding van behandelingen van mensen met een chronische aandoening gebeurt vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering.
De eerste 20 komen uit de aanvullende verzekering.

Wij hebben met alle verzekeraars contracten. Per 1 januari 2019 sluiten wij geen contract af met ‘de Friesland’, de verzekeringen die vallen onder ‘Caresq’ (National Academic, Besured, Promovendus).
Tevens hebben wij geen contract met ONVZ, maar dit heeft voor u geen consequenties gezien ONVZ een volledige restitutie verzekering is met 100% vergoeding bij ongecontracteerde zorg.

Indien u verzekerd bent bij ‘de Friesland’ of bij ‘Caresq’ dan kunt u de behandeling per pin betalen, u kunt dan de factuur indien bij uw verzekeraar. Uw verzekeraar betaalt u het geld terug naar gelang hun voorwaarden.

De tarieven zijn per 1 januari 2019:

– Regulier zitting fysiotherapie € 38,00
– Psychosomatische fysiotherapie € 48,00
– Manuele therapie € 48,00
– Intake en onderzoek na screening € 48,00
– Intake en onderzoek na verwijzing € 48,00

Als u tenminste 24 uur van te voren afbelt, wordt de afspraak niet in rekening gebracht. Bij niet (tijdig) afzeggen behoudt de fysiotherapeut zich het recht
voor de behandeling voor 75% bij u in rekening te brengen. Dit kan door ons (en door u) niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.